În cursul lunii octombrie, Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc a publicat pe site-ul propriu următoarea comunicare:

„Vă informăm că prin decizia nr. 2723/13.10.2015 se anulează dreptul de operare al companiilor HILLSIDE GAMING LP si HILLSIDE SPORTS LP care oferă în comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibilă prin intermediul site-ului bet365.com. (…) De asemenea, informăm toți jucătorii că în conformitate cu prevederile art.22 alin.(6) din OUG nr.77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: ”Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei participarea persoanelor fizice de pe teritoriul României la activități de jocuri de noroc la distanță, așa cum sunt definite la art.10 alin.(1) lit. h)-n), care nu sunt autorizate de O.N.J.N.”
După anumite investigații jurnalistice, a ieșit la iveală faptul că sancțiunile sus-precizate vor fi aplicate și persoanelor care au pariat la bet365.com în cursului lunii septembrie.

Deși Directorul O.N.J.N., Dl Tudor Simota, a declarat că „am făcut chiar mai mult decît prevedea legea în privința informării jucătorilor. Am publicat pe siteul nostru anunțul că cei care vor continua să joace la siteurile de pariuri nelicențiate încalcă legea. Apoi conducerea Oficiului a participat la emisiuni televizate și la interviuri în ziare.” (sursa), se poate observa cu ușurință că suntem în prezența unei decizii (penale, în sensul CEDO) care produce efecte retroactive.

În consecință, dacă vă aflați printre cei sancționați nelegal, vă invităm să ne contactați, pentru a cenzura acest abuz al O.N.J.N.

Posteaza comentariu