Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Exista anumite situati cand un copil nu are din punct de vedere juridic un tata. Este vorba de imprejurarea in care o cerere in tagaduirea paternitatii a fost admisa sau cand nicio persoana nu a recunscut un copil nascut.

In asemenea situatii, mama copilului sau chiar copilul sunt primele persoane interesate sa solicite stabilirea pe cale judiciara a paternitatii. Aceasta actiune se numeste in stabilirea paternitatii.

Aceasta actiune este asemanatoare cu cea de tagada a paternitatii, insa in sens invers. Cabinetul nostru beneficiaza si in acest domeniu de o experienta deosebita, mai ales in cazurile in care presupusul tata are interes sa nu i se stabilesca paternitatea.

Studiu de caz

Problema:
Doamna G-F, mama minorului D, ne-a rugat sa o ajutam, intrucat domnul H, tatal minorului, cu care doamna a avut o relatie, refuza sa recunoasca paternitatea copilului.
Solutia noastra:
Cabinetul nostru a demarat actiunea in stabilirea paternitatii. In ciuda opozitiei tatalui, in instanta reprezentantii nostri au probat faptul ca domnul H este tatal biologic al copilului, astfel incat instanta a hotarat in favoarea doamnei G-F.