Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Cetatenii romani sau cetatenii altor state care domiciliaza pe teritoriul Romaniei au nevoie ca toate informatiile de stare civila sa fie inregistrate de catre autoritatile romane. Este vorba de inregistrarea nasterii, inregistrarea casatoriei, inregistrarea divortului ori inregistrarea decesului, daca aceste proceduri au fost efectuate initial intr-un alt stat.

In practica, cea mai des intalnita situatie este accea a unui divort solutionat pe teritoriul altui stat. Pentru a produce efecte si in Romania, hotararea straina de divort trebuie sa fie recunoscuta si in Romania, iar procedura propriu-zisa de recunoastere se efectueaza de catre instantele de judecata.

In ultimii ani, numarul de solicitari pentru recunoasterea hotararilor straine pe care Cabinetul nostru le-a realizat a crescut constant, astfel incat am dobandit o bogata practica in acest domeniu si suntem in masura sa le oferim clientilor nostri sfaturile si asistenta juridica de care au nevoie.

Studiu de caz

Problema:
Doamna O ne-a consultat in urmatoarea situatie: dumneaei a divortat de sotul sau in Elvetia in urma cu 2 ani. In prezent, doamna O doreste sa se recasatoreasca in Romania, insa autoritatile romane nu ii permit intrucat divortul din Elvetia nu este recunoscut.
Solutia noastra:
Singura posibilitate de a face valabil divortul din Elvetia in fata autoritatilor romane era recunoasterea acestuia. Cabinetul nostru a demarat procedura judiciara de recunoastere a hotarari de divort din Elvetia. La primul termen de judecata, cererea a fost admisa.