Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Stabilirea statului competent sa judece divortul persoanelor cu nationalitati diferite reprezinta cea mai delicata problema in astfel de situatii. Legislatia europeana contine prevederi conform carora sotii pot opta intre mai multe state. Insa, odata depusa cererea de divort intr-o tara, legislatia acesteia va fi aplicabila pentru toate problemele de ordin familial ale sotilor, inclusiv in ceea ce priveste incredintarea copiilor, pensia de intretinere, s.a.m.d.

De aceea, alegerea statului unde se va realizea divortul trebuie facuta cu multa atentie, inca de la inceput.

In Romania, de exemplu, pot divorta atat cuplurile in care cel putin un sot este roman, cat si majoritatea cuplurilor de straini care locuiesc aici.

Pentru realizarea corecta si in timp cat mai scurt a procedurilor obligatorii pentru obtinerea divortului, Cabinetul nostru isi sfatuieste clientii in functie de interesele si necesitatile acestora.

Studiu de caz

Problema:
Doamna D, cetatean roman si domnul D, cetatean american, s-au casatorit in Insulele Maldive in anul 2003. Au locuit o perioada in Romania dupa care domnul D a plecat la munca in Irak. Sotii au doi copii, iar doamna D doreste sa divorteze.
Solutia noastra:
Divortul sotilor D se poate realiza in mai multe tari, insa procedura mai rapida si mai simpla se efectueaza in Romania. Cabinetul nostru a redactat toate documentele necesare si a solicitat instantei desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a domnului D. Divortul s-a pronuntat, iar copiii au fost incredintati mamei.