Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

In legatura cu drepturile parintilor, instantele romane solutioneaza de regula cereri privind incredintarea copiilor, pensia de intretinere, programul de vizita, s.a.m.d.

Cu toate acestea, instantele sunt competente sa solutioneze si alte probleme ale parintilor, precum numele copiilor, scolarizarea, activitatile extra-scolare, vacantele, domiciliul, s.a.m.d.

Cazurile privitoare la drepturile parintilor sunt emotional incarcate si deseori complexe. Cabinetul nostru are grija sa mentina atentia aspura aspectelor umane, de bun-simt si sa elimine dusmaniile sau antagonismul. Daca este posibil, incercam sa solutionam problemele dintre parinti pe cale amiabila, negociind un acord reciproc avantajos. Daca acest lucru nu este posibil, clientii nostri se bucura de asistenata si sfaturi specializate pe intregul parcurs al litigiului.

Studiu de caz

Problema:
Doamna N, din Bucuresti, ne-a solicitat asistenta. Ea si sotul ei, domnul N, au neintelegeri serioase cu privire la activitatea scolara si extrascolara a fiicei lor, M, in varsta de 15 ani. Dupa parerea doamnei N, sotul ei este excesiv de sever cu fiica lor si nu ii permite acesteia sa-si urmeze visul de a deveni muzician profesionist. Dupa parerea domnului N, sotia sa nu este atenta la comportamentul fiicei lor, care are note in scadere la scoala si, uneori, ajunge acasa la ore foarte inaintate. Sotii au ajuns la certuri din ce in ce mai serioase din cauza acestor probleme, doamna N solicitandu-ne initial cu asistenta intr-un proces de divort si Custodia Copiilor.
Solutia noastra:
Cabinetul nostru a demarat procedura de divort, asa cum am fost solicitati. Pe parcurs, am sfatuit-o pe doamna N sa incerce sa solutioneze pe cale amiabila probleme incredintarii minorei si, cu acceptul acesteia, am organizat o sedinta cu sotul acesteia si avocatul ales. In timpul intrevederii, doamna N si domnul N au ajuns la concluzia ca nu vor sa divorteze si ca problema reala este constituita de modul de educare al fiicei lor. Ulterior, reprezentantii nostri au negociat ajungerea la o intelegere prin care parintii au acceptat un compromis legat de relationarea fiecaruia cu fiica lor. Cererea de divort a fost retrasa din instanta, intrucat sotii se impacasera.