Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Durata si costurile unui litigiu variaza mult de la o tara la alta, Romania bucurandu-se, in continuare, de un regim si o procedura relativ rapida si necostisitoare.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor cred ca divortul se poate realiza doar in tara in care locuiesc sau doar acolo unde s-au casatorit. Insa, nu este asa. Legislatia europeana contine prevederi si criterii conform carora sotii pot opta pentru tara in care doresc sa divorteze ceea ce, in multe cazuri, poate insemna diferenta dintre un proces scurt si unul indelungat.

In cazul romanilor care locuiesc in strainatate, cea mai simpla varianta ramane realizarea divortului in Romania.

Cabinetul nostru va poate ajuta cu intreaga procedura, existand si solutii astfel incat sotii sa nu fie nevoiti sa vina in tara. In acele cazuri in care prezenta a cel putin unuia din soti este obligatorie in fata instantei de judecata, Cabinetul nostru va pregati din timp toata documentatia si va realiza toti pasii procedurali necesari, astfel incat vizita clientilor nostri sa fie cat mai scurta.

Studiu de caz

Problema:
Domnul M lucreaza in Marea Britanie si ne-a contactat pentru a-l ajuta cu procedura de divort. Sotia sa, doamna D, cu care s-a casatorit in urma cu 8 ani, este plecata la munca in Italia si, din informatiile existente, rezulta ca si aceasta este de acord cu divortul. Domnul M nu poate veni in tara.
Solutia noastra:
Toate comunicarile intre Cabinetul nostru si domnul M s-au realizat pe internet sau pe fax. Cabinetul nostru a pregatit toata documentatia pentru a-l putea reprezenta in instanta si a depus cererea de divort. Intregul litigiu s-a finalizat la termenul secund de judecata, prin pronuntarea divortului, fara ca vreunul din soti sa se fi prezentat in fata instantei.