Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Noul Cod Civil reglementeaza in premiera custodia comuna, respectiv sistemul in care parintii exercita autoritatea parinteasca fata de copii in mod egal. De asemenea, se reglementeaza si modul in care va fi stabilit domiciliul copiilor.

De custodia comuna pot beneficia in primul rand parintii copiilor pentru care se stabilesc masuri, de exemplu in cazul divortului.

La fel de important, custodia comuna se poate stabili si in favoarea parintilor copiilor pentru care s-au dispus masuri in trecut, sub vechea legislatie, atunci cand acestia au fost incredintati unuia dintre parinti. Click aici pentru mai multe detalii.

In practica, custodia comuna inseamna ca deciziile importante legate de copii trabuie luate de ambii parinti, chiar si divortati. Astfel de decizii pot fi cele legate de modalitatile de scolarizare ale copilului, de activitatile extrasoclare pe care acesta ar trebui sa le desfasoare, de iesirile din tara ale copilului, de mutarea intr-o alta localitate ori de administrarea bunurilor copilului.

Dar nu este obligatoriu ca parintii sa beneficieze de custodie comuna. Noul Cod Civil reglemnteaza faptul ca, daca exista motive temeinice – precum faptul ca unul din parinti este violent, dependent de dorguri, iresponsabil, etc. – se va stabili custodie exclusiva in favoarea unui singru parinte.

Cu toate ca sistemul custodiei comune este nou introdus, Cabinetul nostru a instrumentat deja un numar mare de cazuri in care am solicitat pentru clientii nostri stabilirea custodiei comune. Din acest punct de vedere, rata de succes a Cabinetului este in prezent de 100%. Experienta deosebita acumulata sub legislatia anterioara ne permite sa idetificam cu usurinta modalitatile concrete prin care ii putem ajuta pe clientii nostri, astfel incat acestia si copiii lor sa se bucure pe deplin de efectele noilor prevederi.