Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Atunci cand parintii unui copil nu au fost casatoriti la momentul conceptiei sau nasterii unui copil, tatal trebuie sa-si recunoasca paternitatea asupra acelui copil. Recunoasterea se efectueaza, cel mai des, direct la oficiul de stare civila.

Daca, insa, acea recunoastere nu corespunde realitatii, in sensul ca un alt barbat este tatal biologic al respectivului copil, orice persoana interesata poate solicita in instanta de judecata contestarea recunoasterii de paternitate.

Persoanele interesate sunt, de regula, alte rude ale presupusului tata, mama copilului, copilul, s.a.m.d.

Contestarea recunoasterii de paternitate are un grad ridicat de dificultate, intrucat proba faptului ca cel care a recunoscut nu este tatal biologic trebuie facut chiar impotriva acestuia.

Sfatul Cabinetului nostru este foarte folositor celor care doresc sa porneasca o actiune in contestarea recunoasterii de paternitate, iar experienta noastra face ca sansele de reusita ale unei astfel de actiuni sa fie cat mai mari.

Studiu de caz

Problema:
Domnul O, fiul clientului nostru – domnului J, a decedat in urma cu 5 luni. Domnul J are indicii serioase conform carora fetita in varsta de 3 ani a fiului sau are, in realitate, un alt tata biologic. Domnul O si mama fetitei nu au fost casatoriti niciodata.
Solutia noastra:
Pentru a demonstra ca fetita nu este copilul domnului O, Cabinetul nostru a inaintat in instanta in numele domnului J o cerere de contestare a recunoasterii de paternitate. Pe parcursul litigiului, reprezentantii nostri au reusit sa demonstreze faptul ca mama fetitei avusese o legatura cu un alt barbat la momentul conceptiei fetitei, precum si faptul ca domnul O, la momentul la care a recunoscut paternitatea, nu avea cunostinta de respectiva relatie.