Cabinet individual

de avocatura si mediere Suceava

Relatii la

0741 527 722

Divortul prin acord reprezinta o solutie de desfacere a casatoriei prin care, in fata instantei de judecata, sotii isi exprima acordul pentru divort.Singura conditie necesara pentru realizarea unui divort in acest mod este exprimarea acordului in fata judecatorului. Nu exista conditii legate de durata casniciei sau de existenta copiilor minori si nici nu se pun in discutie motivele care i-au condus pe soti catre decizia de a divorta.

Cabinetul nostru isi sfatuieste mereu clientii sa incerce sa ajunga la un acord cu sotul/sotia in vederea realizarii divortului prin aceasta procedura intrucat costurile emotionale si materiale sunt mult diminuate.

In acest sens, reprezentantii nostri pot demara fie negocieri directe cu celalalt sot, fie pot indruma partile catre procedura medierii. Atunci cand sotii ajung la un compromis, Cabinetul nostru redacteaza contractul de tranzactie si toate celelalte documente necesare in instanta pentru finalizarea cu succes si in termen cat mai scurt a divortului.

Avantajul principal al acestei proceduri este posibilitatea de a separa divortul de celelalte cereri care se discuta, de regula, odata cu desfacerea casatoriei, precum este problema custodiei copiilor minori rezultati din casatorie sau problema realizarii partajului.

Cu alte cuvinte, sotii pot divorta imediat si, ulterior, instanta va decide cu privire la problemele unde nu exista acord. Evident, sotii se pot intelege si cu privire la minori, la bunuri si la alte aspecte financiare concomitent cu divortul, Cabinetul nostru bucurandu-se de mare succes in realizarea unor tranzactii atotcuprinzatoare si reciproc avantajoase.

Studiu de caz

Problema:
Domnul I a solicitat desfacerea casatoriei incheiata cu sotia sa, doamna I, incredintarea copiilor catre el si revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei, si anume acela de O. Doamna I ne-a contactat si ne-a solicitat sa o reprezentam in acest caz. Dumneaei ne-a comunicat faptul ca isi doreste desfacerea casatoriei, obtinerea custodiei copiilor minori rezultati din casatorie, o fata si un baiat, precum si sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie.
Solutia noastra:
Cabinetul nostru a luat legatura cu reprezentantii domnului I si au stabilit o data pentru realizarea unei intrevederi intre soti si avocatii lor. In cadrul acestei intalniri, reprezentantii nostri au negociat realizarea unui divort prin acordul partilor, urmand ca problema copiilor si a numelui sa fie discutata cu alta ocazie. La primul termen de judecata, instanta a luat act de acordul sotilor, a desfacut casatoria si a fixat un nou termen de judecata pentru stabilirea custodiei si a numelui doamnei I. Pana la acel termen, Cabinetul nostru a negociat mai departe cu reprezentantii domnului I. In final, sotii au cazut de acord cu incredintarea copiilor catre mama, cu stabilirea unui program de vizita in favoarea tatalui, precum si cu pastrerea numelui dobandit prin casatorie de catre doamna I.